Gyorsan összekellett dobnom egy levest,mire a kislànyom hazajön a suliból.
Folyton valami finom levesre vàgyik.
Nàlunk a húsleves a favorit,szinte minden nap azt enne a csibém , de mégsem csinàlhatok àllandó jelleggel azt.
Megnéztem van e minden hozzàvaló itthon, volt némi hiànyossàg de végül is összehoztam az itthon lévő dolgokkal.
Egyik kedvencemet, Nagymamàmtól tanult
Aszaltszílvàs becsinàltlevesét, amit nagyon szeretek.
Hozzàvalók:
2 evőkanàl olajban megdinszteltem 1 közepes fej vöröshagymàt
4 db. Sàrgarépàt felszeleteltem
/lehet hozzà fehèrrèpát is,de az pont nem volt itthon/
9 db. Csírke nyak
/ lehet bàrmilyen aprólèkkal,szàrnnyal is /
Ezeket összepàrolom egy kicsit, míg kezdenek puhulni
2db. Babérlevelet adtam hozzá
Felöntöm annyi vízzel amennyit szeretnék készíteni.
Hozzàadtam 1 evőkanàl ecetet
2 evőkanál cukrot
1 evőkanál sót
1 evőkanál ételízesítőt
/kell kóstolgatni közben,és ha szükséges még, lehet fűszerezni /
Galuskàt készítettem /1 db. tojàsból,2 evőkanál lisztből, csipetnyi sót adtam hozzà/, fél puhàra kevertem,pici vizet is lehet hozzàadni ha szükséges. Nekem nem kellett.
Habaràst készítettem ,2 evőkanàl tejfölt 2 evőkanál liszttel elkevertem pici vízzel, a meleg levesből hozzàkevertem,nehogy egyből a levest összeràntsa, fokozatosan hozzàkevergettem a leveshez.
A legvégén 10 szem aszaltszílvàt is felvàgva hozzàadtam a leveshez.
Egy kicsit mikor összeérik,akkor a legfinomabb.
Ilyen lett.