Hétvégère nagyon kevés időm volt, hamar össze kellett raknom egy gyors ebédet,amit épp itthon talàltam.
Volt fél kg sertés comb,tejföl a hűtőben burgonyàm,vöröshagymàt.
Volt fél kg sertés comb,tejföl a hűtőben burgonyàm,vöröshagymàt.
Legyen belőle egy kiadósabb ebéd, rakott húsos burgonya.
Kislànyomnak is nagyon ízlett.
Mielőtt szeletekre vàgtam a húst, az előtt összeàllítottam a pàcot, amivel bekentem a szeletelt húsokat.
Pàc hozzàvalók :
2 teàskanàl pirospaprika
2 teàskanàl só
Pici bors
1 teàskanàl curry por
Kevés bazsalikom, oregànó
Fokhagyma krém.
/ 3-4 reszelt fokhagyma gerezd is lehet, vagy ki hogy szereti,lehet több is,ízlés szerint/
2-3 evőkanál étolaj
Összekeverni és picit amíg felszeletelem a húsokat,àllni hagyni.
A szeletelt húsokat megsózni, és szilikon ecsettel az összeérett pàccal
megkenem.
/ez úgy lenne az igazi,ha előző nap,a húst a pàccal egy éjszakàra a hűtőben hagynànk,hogy az ízek összeérjenek,de így is finom lett/
Mialatt a 2 darab vöröshagymàt és a krumplikat meghàmozzuk, karikàkra felszeleteljük, azalatt is érik a husink a fűszeres finom pàcban.
Tepsi aljàba leraktam egy rend burgonyàt,megszórtam sonkàs tejfölös burgonya fűszersóval,de bàrmivel megszórhatjuk, ételízesítővel is.
A hagymàkat vékony körszeletekre vàgtam, felét a lerakott burgonyàra terítettem.
Kevés disznózsír darabokat helyeztem el közéjük.
Rà a húsokat, arra szintén burgonya karikàkat, rà a maradék felszelt vöröshagymàt,megint közé egy kis zsírt.
Tepsire fóliàt és 180 fokos sütőbe 40 percig sütni.
Sütés alatt elkészítem:
egy kis tejfölbe
elkeverek tejet,
sózom, vegetàzom
és egy kevés szàrított kaporlevelet adok hozzà.
Lereszelek egy kevés sajtot.
Amint lejàrt a 40 perc sütési idő, leveszem a fóliàt, leöntöm a kapros ízesitett tejföllel , a tetejét megszórom a reszelt sajtal.
Tovàbbi 15-20 percig sütöm fólia nélkül.
Ilyen lett:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése