2017. január 6., péntek

Kókuszos csiga

Nagyon finom kókuszos csiga...

Nàlam a kókusz minden formàjàba jöhet , mert nagyon szeretem.


Ma egy nagyon finom sütemènyt kèszítettem,aminek a receptjét nagyon régen kaptam,egyik kedvenc volt kollèganőmtől,Ibolyàtól.
Kívàncsi leszek, milyen hamar fog elfogyni,mert egyszerüen nem lehet neki ellenàllni,de abbahagyni sem, annyira finom.

Hozzàvalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin 
2 dkg élesztő
4 tojàs sàrgája
Csipet só
Kiskanàl cukor
1 dl tej

2 dkg èlesztőt elkeverjük, az előzőleg kiskanàl cukorral elkevert langyos 1 dl tejjel, és meleg helyen kelesztjük tovább.

Ez idő alatt elkészítjük a krémet.

Krèm:

30 dkg kristàly cukor 
4 tojàs fehérje 
15 dkg kókuszreszelèk 
Tojàsok habját felverjük, hozzàadjuk közben a cukrot, majd a kókuszreszelèket.
Tovàbb keverjük,míg minden jól elkeveredik.
A kelt tèsztát 6 felé vesszükk,


Kinyújtjuk,megkenjük a kókuszos krémmel, majd feltekerjük.


Körülbelül,2 cm-es vastagsàgúra szeleteljük,



majd tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kissé pirulósra sütjük.
Körülbelül 15-20 percig.

Jó ètvàgyat kívànok hozzà.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése